hoezo

mistig

Zoeken op label:

...een momentopname...

...momentje...

buscalisa
wegwijs

Sint-Martens-Latem, 16 november 2011

Mist over Latem ©2011 buscalisa

Mist over Latem, 16 november 2011 ©2011 buscalisa

Mist over veld en wei, zonder de bijbehorende stilte, want achter ons slikt de Moeistraat veel verkeer. Veel auto's en een klein beetje openbaar vervoer. Bus 34 rijdt er, naar Wetteren, en 35, bestemming Lokeren, en 36, Zele. Wat verderop ook 77, Beervelde. Dat staat in grote letters op het voorhoofd van de bus, en ook op de dienstregeling bij de halte. Wetteren, Lokeren, Zele, Beervelde. Er zit niet veel volk op de bus: zulke exotische bestemmingen trekken niet meer. We willen liever naar Gent, een grote stad op nog geen 8 km.

Gelukkig rijden al die bussen dwars door Gent. Dat weten die mensen, zelfs als De Lijn het met zo veel woorden vergeet te zeggen.

Onderweg naar Gent (resp. Wetteren/Lokeren/Zele) volgen lijnen 34, 35 en 36 hetzelfde traject en ze doen daarbij de halte Paardekop aan. Het is een merkwaardige halte, niet omdat de tussen-n ontbreekt, maar omdat de bus er twee keer stopt. De halte staat ook netjes twee keer op de dienstregeling; tussen beide instanties van die ene halte liggen 6 andere haltes; er liggen ook 12 minuten tussen en een lus van 3,5 km.

Vroeger, toen café De Paardekop nog bestond, met een heuse paardekop-zonder-tussen-n aan de gevel, kon je er van de bus stappen, een pint drinken en 12 minuten later weer opstappen. Aan dezelfde halte, op dezelfde bus met dezelfde mensen.

Het café is nu verdwenen, en daarmee ook elke reden voor deze bizarre dienstregeling. De Lijn kan meteen besparen. 12 minuten.

volgende foto  vorige foto
---
blikschade

© 2012 rechten voorbehouden

16 november 2011
[s4/v02] [22 dec 2013]

 is een privé-initiatief van .Marc.     

Deze site respecteert personen, opinies, waarden, rechten en belangen. Mocht u menen dat we ondanks onze voorzorgen toch rechten schenden, meldt u dat dan alstublieft, zodat we fouten meteen kunnen rechtzetten.

Deze site gebruikt, uitsluitend voor correcte navigatie, cookies. Meer info vindt u hier.

U kunt ons altijd schrijven. Dat kan het best via .